呢間泰國餐廳係我隔冇耐就會想食嘅一間餐廳,非常掛住佢嘅火山排骨。火山排骨($198)係一道睇得又食得既菜,佢上枱好巨型,完全係可以相機食先。影完相個排骨都仲係出緊煙🔥,好鬼正。排骨佢鮮嫩多肉,一啲都唔鞋,點埋佢啲汁嚟食,簡直係令人回味無窮🤤🤤🤤。火焰燒雞($198)係一道可以表演嘅菜,店員上菜前會問我哋使唔使影相,等我哋ready嘅時候佢就會點火,隻雞就開始被火燒啦🔥🔥。識落嘅感覺有少少似酒樓嘅炸子雞但係冇咁油膩,佢啲肉質真係非常之鮮嫩,完全唔鞋。檸檬肉碎明爐烏頭($178)佢條魚就煮得有小小過,有d梅。但佢個湯頭好好,好鮮甜,條魚都唔腥,仲有d小肉丸,係好正既,推薦大家試下條魚👍👍。蟹肉煎蛋($68)佢比起以上果三味菜呢講就顯得普通左d,但都好食😋,佢蛋煎得好脆😆,食落好香口😍😍。炭燒豬頸肉($88)佢啲豬頸肉一啲都唔肥膩,又大大份,點醬食,好鬼正,平時怕豬頸肉肥而唔識嘅人可以試一試。

火山排骨

檸檬肉碎明爐烏頭