2023-03-09
上星期五阿卵好突然叫我去In’s Point睇玩具,見今日都要返工,就出去行下,睇完我就問食咩好?佢話食湯飯啦,原來油麻地有湯飯食?我真係唔知🤣去到門口,已經見到要排隊,而我地亦都係門口叫定野食,排左20分鐘到就可以入座🤤今日我地叫左:- 花膠魚頭蟲草花湯 (跟餐)- 花膠螺頭雞煲 (跟餐)- 白灼墨魚圈🦑首先黎既係卵既花膠螺頭雞煲,餐會包埋菜同埋飯,1聞落去,湯好重雞味😋,飲落亦都好鮮甜,雞件亦非常唔錯👍之後到我既花膠魚頭蟲草花湯,魚頭🐟好大個,湯亦都吸曬魚味,完全唔腥,唔鍾意食魚既人都可以1戰😋而另外叫既白灼墨魚圈🦑,真係白灼,冇加任何調味料,食落去好新鮮好爽口,如果嫌唔夠味,可以加上佢地俾既辣豉油,雖然講係辣,但實則唔算太辣,大家可以試下👍總結:湯香得黎好飲,材料勁足,除左逼少少之外,係幾抵食,如果真係想食,要預多少少時間排隊喇🥰
今日我地叫左:
- 花膠魚頭蟲草花湯 (跟餐)
- 花膠螺頭雞煲 (跟餐)
- 白灼墨魚圈🦑