2008-11-05 22 views
食完飯,今日試吓呢間甜品舖!佢未改裝修之前其實係賣好多舊式甜品嘅,後尾可能見隔離間小樽越來越多人食,佢又裝修過仲一樣請啲美眉返嚟做侍應,真係好似多咗生意,我哋今晚就叫咗: 碧波山:其實係榴槤布甸加薄荷水晶粉,榴槤布甸唔太香,而且質感較削,同九龍城梗係冇得比,水晶粉係有薄荷味,冇欺場,但唔夠煙靱,面頭騎呢整嚿忌廉,成個甜品嘅甜味好單一,仲有出水嘅情形,唔得! 榴槤飄香:一樣唔得,榴槤唔靚,肉硬而味怪,有冇試過先比客食架? 最搞笑係整咗啲柚子肉上去,但係味道係唔夾嘅,又酸又怪又出水! 好難先吞咗佢落肚!我記得舊時食都冇咁差,而家革新咗仲衰過以前,搞食店要客食過番轉頭嘅重點應該係食物而唔係靚女侍應呀!而家好似多咗生意,但係始終會比食客嫌棄,有番自己嘅風格總好過跟人哋走!

好難先吞咗佢落肚!

碧波山
水晶粉唔彈牙!
榴槤飄香
餐牌
$30 (Last Night Supper)