2020-05-08 487 views
附近食肆唔多,呢間叫做中規中矩,所以久唔久都會幫襯吓,希望佢唔會執 🤣🤣🤣是晚都算多人堂食,3 個人叫咗個籠仔蟹蒸糯米飯,估唔到佢最快上檯,而且大大籠,每人食咗 2 碗都仲有半籠打包,味道香口,如果多啲蒜蓉更好,蟹都新鮮有羔,正 👍👍跟住嚟個椒鹽豆腐,正正常常,啱晒送酒。再嚟個煲仔欖角大葱排骨,又係大大煲,好多洋蔥大葱,夠晒香口,最尾都有半煲打包。最後木瓜魚肚煲,原本應該喺隔離揾張檯煲,熟咗先上檯嘅,但呢排人手唔夠,而上餸個亞叔又唔知,就連個爐一齊送咗上嚟!個煲又開始滾啲湯彈晒出嚟,咁好自然我哋就熄火,亞部長不停話未熟,覺得我哋唔想個爐喺檯,所以照攞走個爐放嗰煲木瓜喺度,煲蓋都唔留返比我哋 😭😭😭 咁我哋唯有等個煲湯嘅温度焗熟啲魚肚啦,等咗陣食,個湯都好甜都可以。其實我個手袋放喺嗰煲木瓜對住張櫈度,我係怕啲湯滾到彈啲湯落去啫。 。 。總括嚟講,呢間酒樓大碟夾抵食,味道不過不失,希望佢捱得過個疫情啦!

跟住嚟個椒鹽豆腐,正正常常,啱晒送酒。

籠仔蟹蒸糯米飯
椒鹽豆腐