早排趁住仲有晚市堂食,去咗尖沙咀就近K11嘅橋本串燒串燒多選擇就唔洗講啦,價錢係尖沙咀黎講都算親民,最緊要係Sake仲要做緊買一送一,一班朋友黎就岩哂 (唔係得兩個人飲唔哂真係想叫返幾支🤣) 🔸厚牛舌 ($52)我每次食串燒都必點牛舌😍呢個好厚切,彈牙爽滑👍🏻👍🏻🔹芝士流心蛋大啡菇 ($68)呢款必食, 芝士流心蛋大啡菇都非常有心機,表面係燒到半溶嘅芝士非常邪惡,但入面原來仲包咗流心蛋,加埋燒到爽口嘅大啡菇,一次過有哂三種口感同味道,相當唔錯😝🔸雞心喉 ($36)串燒方面呢到選擇都幾特別,包括咗平時好少見嘅雞心喉,佢係連接雞心及喉管的位置,除咗喉管陪份爽脆之外,仲會有雞心軟淋嘅雙重口感,加上火候調味岩岩好,值得一試架😋🔹雞頸肉 ($32)肉質其實比起其他部位更具彈性,食起上黎口感比較似豬頸肉🔸明太子醬雞腿肉 ($34)面頭全部都係滿滿嘅明太子,輕輕燒過連雞腿肉都有明太子味,但仲保留到嫩滑口感值得一讚😍🔹豚肉酒盜芝士卷 ($48)酒盜芝士鹹腥味比較重,但係加埋豚肉燒過之後竟然唔會覺得腥,味道仲好夾,相當特別👍🏻🔸燒雞翼 ($34)除咗特別嘅串燒,正常款都有架,燒雞翼就外皮香脆, 肉質嫩,
早排趁住仲有晚市堂食,去咗尖沙咀就近K11嘅橋本串燒

🔸厚牛舌 ($52)
我每次食串燒都必點牛舌😍呢個好厚切,彈牙爽滑👍🏻👍🏻
厚牛舌

🔹芝士流心蛋大啡菇 ($68)
芝士流心蛋大啡菇

🔸雞心喉 ($36)

🔹雞頸肉 ($32)
肉質其實比起其他部位更具彈性,食起上黎口感比較似豬頸肉

🔸明太子醬雞腿肉 ($34)
明太子醬雞腿肉

🔹豚肉酒盜芝士卷 ($48)
豚肉酒盜芝士卷

🔸燒雞翼 ($34)
除咗特別嘅串燒,正常款都有架,
燒雞翼就外皮香脆, 肉質嫩, 咬落仲好多汁,火喉岩岩好

🔹豚肉露荀卷 ($42)
豚肉同露荀都好爽脆,露荀仲要吸咗豚肉香味,加埋調味真係夠哂惹味😋
豚肉露荀卷

🔸焦糖菠蘿 ($32)
菠蘿大大件,表面有燒脆咗嘅焦糖,焦糖嘅甜同菠蘿嘅酸味都好夾,咬落又多汁😆
焦糖菠蘿

希望遲d開返晚市堂食,可以約埋一班朋友食餐飯聚下,去食下串燒啤啤佢就岩哂啦👍🏻

📍橋本·串燒 - 地址:尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈地下A號舖
2021-12-08
Type of Meal