2023-07-20
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🫙🫙🫙🫙🫙🍴🍽🍴🍽🍴🍽-淡淡燕窩喺觀塘區都頗有名氣,佢嘅甜品每日新鮮製造,吸引咗唔少附近返工嘅人士幫襯,係區內好受歡迎。我今次都係慕名而來,去到發現原來佢哋有得堂食之餘仲會送外賣,更加可以送勻全港九新界!下次都要試吓網上落單,咁就可以隨時隨地喺屋企慢慢嘆佢哋嘅雪燕🤩。🥢椰香雪燕奶凍 $68 🆗甜品分為兩層,上層係椰香雪燕,底層係奶凍。椰香味香濃,每啖都食到滑溜嘅絲絲雪燕,連埋底部嘅奶涷一齊口感更豐富👍🏻。🥢3.6牛奶木瓜雪燕奶凍 $68 🆙相比之下更加鍾意呢款木瓜雪燕。雪燕入面有好多切粒木瓜,味道清甜,木瓜同奶味都重,食落好滋潤😋。🥢茉莉花凍椰青雪燕飲 $58 🆗呢款椰青雪燕飲味道鮮甜清爽,夏天消暑解渴一流。茉莉花味道芳香,令到飲品伀外清新,配埋粒粒果凍增加咬口👍🏻。🥢特濃3.6牛乳奶凍 $18 🆙質感滑溜,甜度適中,牛乳味重😋。🥢蒜香金蠔 $88 🆙🥢蒜辣雞翼尖 $48 🆗兩包嘅翻熱方法都非常方便,只要連包裝以細火煮佢10分鐘,就可以食得。金蠔幾大隻同鮮美。雞翼尖嘅份量非常多,味道偏辣,兩包嘅蒜香味都好濃郁👍🏻。🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10環境
🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🫙🫙🫙🫙🫙🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🥢椰香雪燕奶凍 $68 🆗
🥢3.6牛奶木瓜雪燕奶凍 $68 🆙
🥢茉莉花凍椰青雪燕飲 $58 🆗
🥢特濃3.6牛乳奶凍 $18 🆙
質感滑溜,甜度適中,牛乳味重😋。
🥢蒜香金蠔 $88 🆙
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.375/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🫙🫙🫙🫙🫙🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 啖啖燕窩 (駿運工業大廈) (觀塘)
觀塘駿業街60號駿運工業大廈1樓B1室
#bakdiu港式 #bakdiu觀塘