-仔細係觀塘工廠區搵食,就發堀到好多隱世美食😏今次我地黎到呢間cafe,除左有各款西式美食之外,仲有餐廳主打多款巨型梳乎厘班戟,當然要試😍🍔安格斯牛肉芝士漢堡 $158煎香嘅安格斯牛肉,肉質嫩滑有肉汁,牛味偏重。配菜有蕃茄、煎太陽蛋、生菜、酸瓜、芝士,再淋上蛋黃醬,頗為開胃。🦀蒜香蟹肉意大利粉 $138重料之選,好多蟹肉絲混入意粉,啖啖都好多蟹肉。有大量蒜片,非常惹味🤤配以翠玉瓜,味道更清新。🥞伯爵茶珍珠梳乎厘班戟 $118我懷疑梳乎厘俾叮噹嘅放大電筒照過,但我沒有證據🤔出乎意料唔係好滯,因為梳乎厘好有空氣感,亦有蛋香。伯爵茶cream好香茶味,而且唔會太甜。連珍珠都好高質,彈牙之餘仲有好香嘅黑糖味,必食!🤩🌼海鹽Kiri芝士奶蓋桂花烏龍茶 跟餐+$20桂花烏龍味清香優雅,帶悠長餘韻。芝士奶蓋唔會太濃味,口感亦唔會過於厚重,整體味道非常清新解膩。☕️朱古力咖啡 跟餐+$22咖啡味道果香突出,唔帶酸味,再加上朱古力嘅香甜味,甜度恰到好處,口感醇厚味道芳香😋

🍔安格斯牛肉芝士漢堡 $158

🦀蒜香蟹肉意大利粉 $138