幫朋友慶生揀左呢間良心西餐,喺一眾工廈中,淺藍色嘅門面特別顯眼,店內樓底夠高,牆身有塗鴉,星期六一點黎到有唔少人排隊,記得訂定枱先。雖然唔少人為左佢嘅tiramisu而黎,其實佢嘅主菜同樣出色,上次Sous Vide Chicken Breast 同Tuna Risotto都好食,再訪質素依然維持到,服務態度唔錯,而且當日無限用餐時間,平日午餐時段叫主菜就配指定飲品抵食啲。🍽Grilled Sea Bass ($178)魚肉滑嫩,魚皮脆又唔算腥,面頭有幾粒三文魚籽,魚下面有清甜嘅紫薯塊同南瓜蓉,啱晒我呢啲澱粉控,又健康過配薯條。🍽Spanish Pork Belly ($168)三大塊西班牙豬腩肉,厚切但肉質好淋,肥膏唔算多,帶油香,豬皮就無係個個位都脆,好欣賞除左淋喺豬腩面嘅醬汁外,仲有lemon yogurt同芒果醬,清新解膩,酒漬車厘子就有頗重紅酒同肉桂味。🍽Tiramisu ($68)要講呢間餐廳曝光率最高嘅菜式,一定係呢個tiramisu,賣相果然好靚,有塊橙乾做裝飾。Lady finger較食到本身嘅質感,無索過多咖啡或酒,mascarpone cheese夠軟滑,我覺得朱

🍽Grilled Sea Bass ($178)
Grilled Sea Bass

🍽Spanish Pork Belly ($168)
Spanish Pork Belly

🍽Tiramisu ($68)
要講呢間餐廳曝光率最高嘅菜式,一定係呢個tiramisu,賣相果然好靚,有塊橙乾做裝飾。Lady finger較食到本身嘅質感,無索過多咖啡或酒,mascarpone cheese夠軟滑,我覺得朱古力同咖啡味較出,酒味再強多少少就更好!慶生嘅話呢度可以插蠟燭,但不設寫名服務。
Tiramisu

☕️Iced Cappuccino ($48 + $8 Oat Milk)
咖啡都唔錯,偏nutty風味,感覺帶朱古力同輕微酒香,而且用高杯present有漸層好靚,不過Oat Milk加$8少貴。
Iced Cappuccino

☕️Green Tea Latte ($42/6oz)
朋友話濃度夠,而且飲到底都無粉粒,比一般西餐廳出色。
Green Tea Latte

餐牌: