2009-08-10
同個客去食飯, 雖則話大家都已經好熟, 都要搵個好好睇睇既地方.同事介紹呢間v cuisine, 上黎openrice睇過咁多好評, 就打電話去book.原來閒日唔太多人, 所以唔駛book都得. 裝修係見客一定唔會失禮既場地, 而且最最最難得係佢夠靜, 唔會好似其他中菜廳咁嘈.兩個人食唔得多, 叫左三個小菜.1) 盤龍茄子個樣鹹濕濕 ,入口都好得!現時茄子最當造既時間, 睇個樣完全估唔到會食到一個咁鮮甜既茄子, 仲有非常彈牙既魚肉, 係脆脆哋的, 好掂 ! 以為係蝦膠先可以做到呢個口感, 後來問過經理, 知道原來魚肉每次都係客人 order 呢個餸時才即時打, 蒸完再炸, 所以先可做到呢個效果. 只係賣$78咋, 淨係心機錢都要啦, 去邊度搵!!!!! 重配有個濃味日式燒汁加芝麻䓤花, 好香口!2) 回民羊肉饃饃齋睇menu, 完全唔知呢個係咩黎, R晒頭. 問一問經理, 講完都係R頭. But anyway, 既然個客話想試, 一定要奉陪. 原來係有如尼泊爾夾餅的東西. 呢個菜係唔食羊肉, 但又好想試下食羊肉既人一個好好既入門法. 羊肉一啲都唔蘇, 完全係一個地道既羊肉燒餅, 加
原來閒日唔太多人, 所以唔駛book都得.
兩個人食唔得多, 叫左三個小菜.
1) 盤龍茄子
個樣鹹濕濕 ,入口都好得!
2) 回民羊肉饃饃
羊肉一啲都唔蘇, 完全係一個地道既羊肉燒餅, 加D生菜加D番茄, 感覺好FRESH, 絕對適合減肥人仕.
3) 萄葡白肉
白雪雪, 看來似大粒西米, 食落完來係大粒冬瓜球, 好清甜, 呢D冬瓜球係加左雞汁淋上面, 啱哂呢個熱到想死既夏天, 美味, 爽 !!!!!
總括而言, 係絕對值得一試的~~
P.S. 賣單既時候先知道原來依家做緊promotion, 食夠 $100 就送 一張$30 coupon, 我地一餐飯拎左兩張, 個經理話可以儲埋一次過用, 計落真係幾抵喎!!!