2023-02-22
今日約咗個好耐冇見嘅朋友食Lunch特登揀咗近排喺中環街市好hit嘅pop up store KIN麵黎試下~認識KIN麵係因為佢係太古坊 KIN Food Halls 旗下嘅全新品牌今次呢個pop up store嚴選咗多款嚟自業界精英餐廳品牌同經典亞洲風味麵食好正咁呀!我同朋友都鍾意食麵當然唔可以錯過今次就叫左兩款麵黎自新派麵館Dam:a Noodle Bar 嘅韓式人蔘走地雞湯叉燒麵用上傳統韓式人蔘雞湯嘅烹調方法加埋用走地雞取代豬肉做叉燒味道好有驚喜!雞肉味濃而且無豬肉咁鞋口👍另一款Nero Kitchen嘅蝦籽花膠撈麵用左全蛋麵條非常彈牙撈埋烘香咗嘅蝦籽、花膠同埋香菇一齊食傳統得黎又創新我哋仲叫咗個蛋撻做甜品蛋漿係用本地走地雞農場出產嘅新鮮雞蛋加入本地蜂蜜製成成件事非常香港🇭🇰👍另外值得一提嘅係KIN 麵嘅食物容器都係環保物料用小麥加工而成100% biodegradable即使用外賣餐盒個罪惡感都即刻減半😂職員仲提醒我地外賣之後如果將食物容器退還回收就可以有一個e-stamp隻齊12個e-stamp就可以換一碗麵~一班同事叫外賣就隨時free一碗抵食又環保值得支持!
好正咁呀!
而且無豬肉咁鞋口👍
另一款Nero Kitchen嘅蝦籽花膠撈麵
用左全蛋麵條
非常彈牙
撈埋烘香咗嘅蝦籽、花膠同埋香菇一齊食
傳統得黎又創新
另外值得一提嘅係KIN 麵嘅食物容器都係環保物料
用小麥加工而成
100% biodegradable
即使用外賣餐盒個罪惡感都即刻減半😂
隻齊12個e-stamp就可以換一碗麵~
一班同事叫外賣就隨時free一碗
抵食又環保值得支持!