2025-01-25 301 views
觀塘開咗一間人氣嘅Gelato店,由以前喺成業工業大廈,搬咗去觀塘碼頭附近嘅地舖。舖頭除咗常規有嘅六種味道之外,每個月都會轉新嘅口味,保持新鮮感,而一月嘅主題係賀年食品。住喺附近嘅我每一次都係買一盒家庭裝($180)返去食,大大盒,性價比極高。今次我哋選擇咗三隻冷門啲嘅味道,分別係大米、冰糖葫蘆同埋鹹蛋黃桃酥。大米味雪糕充滿着米香,食食吓會有一粒一粒嘅糯米咬下,口感多元😌冰糖葫蘆味嘅雪糕面頭有一塊塊嘅糖霜,咬落去脆脆地,食落去都好清,食到陣陣嘅番石榴味🤣最有驚喜嘅係鹹蛋黃桃酥,好少食到鹹味嘅雪糕,鹹蛋味好濃郁,好似真係食緊蛋黃酥咁😛期待下個月嘅新味道😇

期待下個月嘅新味道😇