2018-06-18
星期六同朋友來到觀塘食午餐,搵到呢間有Lunch Set 的工廈西餐,見到價錢都比較抵,就入黎試下。餐廳環境寬敞,座位多,坐得舒適,好適合在假期和朋友一齊慢慢嘆個靚Lunch.Set lunch 由$68至$268不等,好多款式,意粉,pizza,牛扒等,連豬手都有,好吸引。蒜蓉焗多士,焗得剛好,好香脆,香草蒜蓉醬落得夠多,味道好香濃。蕃茄忌廉湯,湯的質感係稠而不膩,蕃茄味好重,清甜美味,是開胃之選。新鮮空運澳洲西冷,8安士,$108, 加$8可以轉配意粉。今次叫咗5成熟,餐廳真係煮到5成熟的,入面的肉質呈鮮紅色而無血水,剛好熟,食落十分嫩滑,牛肉味香濃,表皮煎得好香脆,師傅的功架十足。德國黑椒豬手,$128, 雖然係lunch set, 但豬手份量好大隻呀,食到勁飽,豬皮好香脆,有落蜜糖同黑椒調味,肥瘦都適中,肉質結實煙韌,有嚼勁。加$15的黑松露蜜糖雞翼,雞翼夠嫩滑香甜,蜜糖燒得好䄵脆,唯獨係黑松露味唔太突出。我地加$12 叫咗個Daily Dessert,士多啤梨泡芙,香脆的泡芙入面夾住清甜的士多啤梨cream, 加上淋有朱古力醬同士多啤梨醬,口感層次好豐富。食到咁飽,嘆返杯香濃
食到咁飽,嘆返杯香濃的熱咖啡,可以更添满足。