臻味豬扒米線本身係觀塘區有一定名風,唔單只有YouTuber介紹過,仲每日都好多打工仔支持!今個月終於進駐埋九龍灣工廠區啦🙌🏻係人流超多嘅常悦道開咗一大間分店,目測坐到100人呀,卡位為主,坐得舒服又乾淨,價錢仲要十分平價,單餸米線先40幾蚊,搞到呢排同事們成日話要去食xd😋講講嘢食先!💫秘製豬扒最值得試,坊間好多浸咗湯嘅豬扒通常冇乜口感、或者好乾身好’鞋’! 偏偏臻味做到 「肉質好 又入味」,真係稱得上係第一豬扒!臻味仲一d都唔孤寒,次次叫豬扒到有兩、三塊,滿到都食啲豬扒先見到d米線,哈哈💫另一個重點係湯底,個酸辣好特別,重酸反而唔係太辣,有同事叫到大辣都仲要自行加辣椒油,個酸主要來自秘製酸菜粒👍🏻好味道酸辣以外仲會食食下feel到麻,會食到條脷痺晒,唔中意麻辣嘅朋友可能要試下其他湯底!💫米線偏硬冇乜彈力,應該係成碗米線唯一扣分嘅地方除咗豬扒,我仲有試過自製韭菜餃、牛脷,呢2款配菜都值得一試,牛脷唔會硬,都幾入味!九龍灣嘅打工仔如果諗唔到放lunch食咩,絕對可以一試👍🏻

😋講講嘢食先!

💫米線偏硬冇乜彈力,應該係成碗米線唯一扣分嘅地方

九龍灣嘅打工仔如果諗唔到放lunch食咩,絕對可以一試👍🏻
$50 (Lunch)
  • 豬扒酸辣米線