2018-08-05
對上一次黎已經係年幾之前 今日男朋友難得放假就bk左黎呢間和風小cafe食晚飯一坐低 侍應就遞上熱茶 因為唔想煩同埋見到二人餐都算抵食 所以就叫左個二人餐 但原來唔包野飲左口魚邊裙芥末忌廉沙津因為男朋友想食清d 所以要求走汁 之後侍應就話擔心走汁會好齋 所以建議醬汁另上俾我地 沙律菜好多好新鮮鹽燒鯖魚煎得好香 唔會鹹 食落有油甘香大阪汁芝士焗虎蝦D芝士焗得好香鋪係面 蝦肉好易甩殼 雖然無想像中咁大條 但係好好味 調味調得好好神户雜菜牛肉鍋牛肉肥瘦均勻 好快熟 入面仲有洋蔥.雜菜.金菇同豆腐等等 鍋底仲有好多粉絲 而湯底就係平時食開既濃湯 仲有隻蛋另上 我地就鍾意將佢撈埋粉絲一齊食日式帶子牛柳粒炒飯個碟又係好有和風既味道 炒飯入面夾雜住蟹籽.蛋.蔥花.牛柳粒同帶子 食落啖啖都有配料 個飯炒得好好 唔會太油又唔會太乾當日既甜品就係一人一粒泡芙小店入面其實有好多倉鼠公仔可以拎住黎影相 不過當晚好多人 所以我地都無影到
左口魚邊裙芥末忌廉沙津
鹽燒鯖魚