2019-09-16
觀塘就好多隱藏喺工廈既美食既,今次同朋友黎開呢頭就搵返間工廈cafe食個lunch。之前見過介紹,望落感覺都幾闊落幾好坐,咁啱卡位比人坐哂,我同朋友就坐喺比較近門口既位置。我哋叫左Torio招牌青蘋紅茶咖喱飯、東洋溫泉玉子長鰻魚飯、Caramel Latte同埋糖漬柳橙紅茶。門外面既招牌。Torio招牌青蘋紅茶咖喱飯︰咖喱帶少少甜味,幾好食,足料,牛肋肉勁腍而且好食,但係唔太食得出青蘋紅茶味。糖漬柳橙紅茶︰同普通紅茶相比,入口帶有少少甜味。Caramel Latte︰甜甜地既焦糖味令咖啡更易入口,但係又唔會完全蓋過咖啡既苦味,唔錯。東洋溫泉玉子長鰻魚飯︰一上菜就聞到木魚既香味,鰻魚都幾大條,肉質幾肥美,d汁都好正,撈飯一流最後見隔黎枱既雞蛋布丁好大份好吸引,我哋都叫左。雞蛋布丁香滑,幾好食。美中不足就係上面呢粒車厘子,可能係浸過糖水,甜味太突出,可以話係有d假,搶走左車厘子本身既味道。布丁好食,但係上面粒車厘子就麻麻。總括黎講呢間樓上cafe既裝修幾靚,行復古風,都幾好坐。食物都唔錯,值得一試。
門外面既招牌。
糖漬柳橙紅茶︰同普通紅茶相比,入口帶有少少甜味。
最後見隔黎枱既雞蛋布丁好大份好吸引,我哋都叫左。