1K
2022-02-18 397 views
👧🏻😋👅🍽✨豪隍點心工房 (觀塘敬業街) 觀塘抵食點心💛-💛冇咁近市中心既工廠大廈, 仲要上樓, 專誠黎到希望有好野食💛上到去見到有幾個人排隊嚇死😂 好彩應該係等外賣, 我地2人枱即入💛位置唔算闊落但企理乾淨, 仲俾左張4人枱我地; 以下價錢以星期日lunch time大約一點計, $225二人埋單好多野食都幾抵-🦐🥟豪隍蝦餃皇 (2粒) $25✨有2粒超好, 岩晒1-2人去飲茶✨蝦餃超大粒, 普通蒸籠琪晒龍放到3粒😂蝦肉由蝦膠同蝦肉組成, 爽口彈牙✨個皮厚度適中, 唔會好似橡筋咁, 但又唔會薄到穿晒 (始終個蝦好鬼大舊想逼爆咁濟)-🦐🥮 蝦仁燒賣皇 (2粒) $25✨大粒得濟躺平左🤣 ✨面頭真材實料一大粒蝦, 入面既豬肉爆晒肉汁✨新鮮蒸起熱辣辣噴晒煙-🥯🍳 流沙奶黃包 $25✨有3個, 入面超流心! 奶黃唔會太甜, 好香-🧄🧀🥖蒜蓉芝士長春捲 $34✨招牌野! 三條春捲兩條青瓜放係個高身既杯個樣好高級咁, 食落都真係唔錯😍✨炸得幾好, 唔太油, 蝦肉佈滿全條春捲, 點芝麻醬好惹味-🫓生煎蘿蔔糕 $23✨因為今年新年冇食好多, 所以都叫左✨佢D蘿蔔係一片片唔係一條條, 所以冇咁有咬口,
👧🏻😋👅🍽✨
豪隍點心工房 (觀塘敬業街)
觀塘抵食點心💛
🦐🥟
豪隍蝦餃皇 (2粒) $25
✨有2粒超好, 岩晒1-2人去飲茶

🦐🥮
蝦仁燒賣皇 (2粒) $25
✨大粒得濟躺平左🤣
✨面頭真材實料一大粒蝦, 入面既豬肉爆晒肉汁
✨新鮮蒸起熱辣辣噴晒煙

🥯🍳
流沙奶黃包 $25
✨有3個, 入面超流心! 奶黃唔會太甜, 好香

🧄🧀🥖
蒜蓉芝士長春捲 $34
✨炸得幾好, 唔太油, 蝦肉佈滿全條春捲, 點芝麻醬好惹味

🫓
生煎蘿蔔糕 $23
✨因為今年新年冇食好多, 所以都叫左
✨佢D蘿蔔係一片片唔係一條條, 所以冇咁有咬口, 但係都足料多蘿蔔; 亦煎到金黃色唔錯

🐷🌯
蜜汁叉燒腸 $28
✨之前睇一個食評話佢勁多叉燒, 好似食緊叉燒唔係腸粉🤣 一於叫下睇下有冇咁誇
✨答案係冇既🤣 但的確比平時既叉燒腸多料好多, 但當然都食到個皮, 好滑添

🦐🌯
鮮蝦腐皮卷 $28
✨煎到好脆, 我自己覺得太乾, 但老公覺得好食脆口

🥠
鵝肝醬煎咸水角 $25