2021-12-24
年尾約食飯天氣又凍,最好就係食打邊爐,就翻朋友收工的位置,我去到觀塘逼真味先廚開定位等佢地!一早嚟到都已經坐滿左好多人,證明呢度人氣10分旺盛!呢度樓底高環境都唔錯!呢度飲品都以自助形式處理,有啤酒果汁汽水任君選擇!除了啤酒汽水果汁呢啲例牌嘢之外,仲有獨立包裝非常衛生自家製的竹蔗茅根,我非常清潤,啱晒打邊爐飲用!呢度醬汁選擇都幾多,辣椒都有很多款,一定撈到啱你口味的醬汁!任食邊爐,包了一份刺身,賣相不俗,三文魚10分肥美,帶子也非常鮮甜!鮑魚刺身除了新鮮,也10分爽口邊爐未開始之前還有雞煲,帶點辣味,非常惹味!呢度落單都係自助形式,酒樓會給你一張QR code,你用手機app就可以點到想要的食材,非常方便!限定的特級安格牛肉,賣相非常吸引,雪花跟牛肉的分布非常均勻!特級安格斯牛肉,肉質鮮甜,牛味十足,幾近入口即溶,根本不用醬汁,就能享用牛肉的鮮味!限定的龍蝦海鮮盤份量也頗多,其實食到呢度都已經有啲飽飽地嘅感覺,呢個價錢有咁多份量的食材,已非常抵食!再者,大大隻龍蝦和帶子也10分鮮甜爽口,大家真係食得晒先好叫其他配料!除了海龍蝦海鮮拼盤外,也有大大隻新鮮既水餃皇! 其實食晒頭先介紹的限定
呢度飲品都以自助形式處理,有啤酒果汁汽水任君選擇!
任食邊爐,包了一份 刺身,賣相不俗,三文魚10分肥美,帶子也非常鮮甜!
鮑魚 刺身除了新鮮,也10分爽口
邊爐未開始之前還有雞煲,帶點辣味,非常惹味!
呢度落單都係自助形式, 酒樓會給你一張QR code,你用手機app就可以點到想要的食材,非常方便!
除了海龍蝦海鮮拼盤外,也有大大隻新鮮既水餃皇!
其實食晒頭先介紹的限定配料,都已經開始飽,所以都只係叫左少量配料,要推介呢個蝦味十足爽口彈牙既蝦滑!
仲有唔會散開的豬紅
爽甜的唐生菜
普通的雪花肥牛,當然比不上限量的安格斯牛,不過質素都是OK 的, 一樣牛味十足,肉汁豐富!
最後記得留肚去雪櫃拎返個桂花糕食,花香味同椰奶香味十足,都係值得推介!