最近多左黎觀塘黎邊食野行街👅 同👦🏻黎左海旁呢邊散步順便食個dinner😋 今次黎試下呢間海旁附近既居酒屋🏮 環境闊落,食物選擇都幾多;刺身新鮮,製品唔會太油膩✅ 覺得好啱同朋友仔過黎食飯傾下計😍 (想講去完日本返黎一直勁掛住日本美食😂 今年年內一定要再去多次日本!🇯🇵😭)·🌟飛魚籽沙律🥗 $68好清爽,完全唔會膩!因為佢用胡麻醬not 沙律醬 同時用量並不多,剛剛好的份量😍 配埋青瓜、蟹柳、蟹籽,超爽脆!👍 (平時食沙律最忌太多醬🆘)·🌟壽司拼盤 (七貫)🍣 $188哇!一上檯見到佢排列得好整齊😂 呢個價錢抵食呀~ 7件大大件!刺身極厚!😍 三文魚、吞拿魚、帶子、左口魚、三文魚籽等等,大🈵️足!·🤍小青椒天婦羅🌶️ $38辣辣地,有焦香!越食越香;不過個人個覺得有少少油,如果話係天婦羅我覺得比較似串燒多d🤏·🌟蕃薯天婦羅🍠 $38好味!😋 天婦羅炸粉唔會太厚,食落唔會油淋淋😂 蕃薯亦都唔會甜到漏👌 味道剛剛好!·🤍豬腩肉串🐷 $68無咩特別,但燒得幾好!豬腩肉唔會乾,都係好juicy,呢款食佢原汁原味😊·🌟雞肉大蔥串🐔 $78我同👦🏻都好鍾意呢個呀!好似雞腿肉咁肉質好juicy,完全唔乾

🌟飛魚籽沙律🥗 $68

🌟壽司拼盤 (七貫)🍣 $188

🤍小青椒天婦羅🌶️ $38

🌟蕃薯天婦羅🍠 $38

🤍豬腩肉串🐷 $68

🌟雞肉大蔥串🐔 $78
我同👦🏻都好鍾意呢個呀!好似雞腿肉咁肉質好juicy,完全唔乾!配上秘制燒汁,好惹味😍;大蔥燒過之後配埋一齊食都好和風✅
🤍鰻魚炒飯🍚$138
味道中規中矩;裡面有蔬菜粒、連埋雞蛋、鰻魚粒落去炒😊 無咩鍋氣,正常味道,不過鰻魚粒份量比想像中多🐟

評分🪄 (滿分5🍑)
人均:~$340
味道:🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑🍑
性價比:🍑🍑🍑🍑
服務態度:🍑🍑🍑🍑
回頭率:🍑🍑🍑
📍磯の水產
🚇牛頭角B6出口步行8分鐘
  • 上壽司拼盤(7件)