2023-05-29
/阿肥🦁阿瘦🐰推介/繼上一次之後,今次阿肥🦁阿瘦🐰又去咗一間喺觀塘海濱嘅居酒屋,環境唔錯之餘出邊仲有靚景睇,觀塘友可以去試吓👍🏻。🥗 $68 海葡萄沙律沙律菜幾新鮮,而且配上酸酸地嘅沙律汁好開胃🤤。沙律菜之間夾雜着啲海葡萄,口感幾爽口。沙律本身都幾大份,兩個人食好夠🤓。🍣 香蔥吞拿魚腩卷 $88吞拿魚腩嘅份量都唔少,食得出魚腩嘅油香😍。🦀 牛油果軟殼蟹卷 $88牛油果比較薄切,軟殼蟹炸到脆卜卜😌。卷上面仲有少少三文魚子,無論係味道嘅層次定係口感都唔錯☺️。🌯 豚肉蘆筍卷 $68就算係好似阿瘦🐰咁唔鍾意食蘆筍嘅人都鍾意食呢道菜💯。因為蘆筍已經燒到軟淋淋,食落去唔會有平時蘆筍果陣草青味🤣。出邊包住一層薄薄地嘅豚肉,再淋上少少酸酸地嘅汁,好好食😋!🦪 蛋黃醬焗蠔 (2隻) $98蠔有手掌咁大隻🤩,而且蠔肉幾新鮮!上面嘅蛋黃醬酸酸地幾惹味,而且仲有少少蟹籽喺上面,比起出邊嘅焗蠔出色😃。🐠 燒銀雪魚 $128魚肉好滑,食落去仲幾濕潤同有彈性,唔會燒到好乾😚。醬汁偏甜,同銀雪魚幾夾。阿肥🦁阿瘦🐰都覺得高質👍🏻。🍜 牛肉烏冬 $88食咗唔少生冷野之後食返碗熱辣辣嘅烏冬暖胃就perfect 啦🤣! 💸
🥗 $68 海葡萄沙律
🍣 香蔥吞拿魚腩卷 $88
吞拿魚腩嘅份量都唔少,食得出魚腩嘅油香😍。
🦀 牛油果軟殼蟹卷 $88
💸人均消費:$345
📍 磯の水產
觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖
#fatthin_觀塘
#foodie #food #香港美食 #taiwan #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblog #hkig #hkigfood #吃貨 #日本菜 #香港好去處 #觀塘好去處 #觀塘美食 #觀塘 #烏冬 #蠔 #壽司 #午餐推介 #晚餐推介#美食推薦 #日式餐廳 #居酒屋 #日式居酒屋 #壽司關注組 #觀塘海濱 #牛頭角美食 #磯の水產