2024-02-05
聽聞意大利餐廳pentola嘅手工意粉好出色,收工就同朋友黎到裕民坊試下🌸二人套餐Soup✨松露雜菌忌廉湯忌廉湯質感濃稠,菇味香濃,配埋麵包、黑醋同埋橄欖油,酸爽醒胃!Appetizer✨意大利風乾火腿拼盤有二十四個月巴馬火腿、莎樂美腸同埋寇帕火腿三款,全部油潤鹹香,同juicy爆汁青提一齊食,非常清新✨白鯷魚茄子蓉多士白緹魚軟嫩鮮濃,略帶微腥,啱曬鍾意食魚嘅朋友😆同時茄子蓉綿密細膩,配搭多士一齊食層次豐富Main✨炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條炭燒得剛剛好,微微熏烤味,肉質鮮嫩,搭配濃郁的燒汁牛味道好突出✨意大利香草醬闊扁麵手工闊麵好有質感,麵質彈牙,青醬好refreshing另外仲叫左兩杯cocktailOolong Breeze 烏龍茶加上Infused Gin同埋Citrus,清新容易入口Sweet Dream帶有花香同提子莓果味,用Gin做底,酒味較重,啱曬我鍾意飲酒嘅人
二人套餐
✨白鯷魚茄子蓉多士
Main
✨炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條
✨意大利香草醬闊扁麵
手工闊麵好有質感,麵質彈牙,青醬好refreshing
另外仲叫左兩杯cocktail
Oolong Breeze