2021-09-15
視覺與味道的享受 - 拖羅尤其高質~~~平日時間大概六點幾黎到 唔需要排隊 (之後我哋走嘅時候 大概7點幾 出面已經要排隊)餐廳裏面因為枱同枱之間嘅位置好大 所以容納唔到太多張枱 但係成個用餐環境就會唔會太嘈 幾舒服 ~~~佢哋嘅餐牌 主要以丼飯為主除咗丼飯之外 仲有刺身同小食等等~~~🐟四重火山盛丼 $298一送上枱就吸引咗我哋嘅目光 望落去滿滿嘅材料 令人未食先興奮 佢地嘅拖羅蓉裡面 有加入赤身 甜蝦 劍魚腩 帆立貝 紋甲魷魚等等 食落去非常豐富 好鮮甜 海膽亦都非常滑溜 吃完令人非常滿足~~~🐟超份量三重大極上丼 $398第一次黎 決定一食就食個最貴嘅黎試下 omekase質素級嘅大拖羅 入口近乎即溶 毫無筋位 非常有驚喜 加埋鮮甜三文魚籽 幼滑 日本海膽同大量鮮松葉蟹肉 每啖入口 飽滿嘅飯粒同鮮甜嘅刺身交融埋一齊 個下真係好想時間可以永遠停留係呢一刻 ~~~🍸飲品方面 荔枝青檸梳打清爽香甜 不過都唔夠大大杯嘅制霸魚缸沙冰震撼 🥭澎湃嘅視覺打卡一流 飲落帶香甜芒果味 夏日氣息濃濃 雖然我地兩個都幾中意飲 不過佢真係好大杯 兩個人都飲唔晒~~~爆丼屋 (山東街) (旺角)旺角山東街
佢哋嘅餐牌 主要以丼飯為主除咗丼飯之外 仲有刺身同小食等等
🐟四重火山盛丼 $298
🐟超份量三重大極上丼 $398
~~~
爆丼屋 (山東街) (旺角)
旺角山東街57號地下