2021-11-13 716 views
春水堂長期好多人排隊,之前食覺得佢好好味,今次再嚟,覺得味道唔同咗。我哋一行2大1小叫咗個紅燒牛肉麵,蕃茄湯半筋半肉麵,一碟菜。食咗紅燒牛肉麵個湯,感覺冇以前咁濃,好似有啲唔同咗味,冇以前咁出色。蕃茄湯做得唔錯,牛筋亦都炆得好林,值得一讚,小朋友好鍾意食。順帶一提紅燒牛肉麵係跟幼面,蕃茄湯麵係跟闊條麵,我個人喜好係闊條麵。另外我哋叫咗個菜,菜上面諗咗好似滷肉飯嗰啲滷肉喺上面,但係個汁食到有少少麻辣,非常香口,幾好食,但係就唔啱小朋友食。總括嚟講覺得味道同以前有分別,好似冇咁好食,以前是不是就會掛住想落嚟食碗麵,但係今次食完之後就再冇呢種感覺。

紅燒牛肉麵
番茄湯半筋半肉麵
2021-11-10
$100 (Dinner)