2019-05-09 87 views
收工後同朋友入屯門試好西~之前嘅「蕃茄店」轉咗做酒吧,經過幾次都覺得好吸睛,竟然喺新墟都有啲咁好feel嘅餐廳難得要慶祝有新工返,一於食餐好嘅慶祝吓我哋book咗7:30,去到餐廳未算多人,直接入得場內燈光偏暗,牆上有霓虹燈裝飾,見到店員有定時去轉吓顏色,配埋高木櫈,零舍有feel可惜當晚外面落緊毛毛雨,冇得坐店外,不過嘆住冷氣望街景,更好!Drink menu 以酒精類為主,有唔少特色啤酒,「鹹檸啤」、「陳皮啤」、「花露水小麥啤」等,真係大開眼界檯上貼紙寫星期一至四打卡+like fb +share 額外有免費迷你啤酒一杯,可惜同朋友唔好飲酒,最後只係叫咗普通飲品,冇試到啲啤酒餐牌食物款式都幾多,最後俾豬手、漢堡同大蘑菇嘅圖吸引咗,另加飲品兩杯。因為嗌正價飲品,額外會送湯同迷你牛角包,見飲品都係$3x杯,就每人嗌咗杯送嘅鮮打濃湯係蟹肉南瓜湯,好濃蟹肉味,有一絲絲蟹肉混和係湯入面,鮮甜中帶少少蟹肉嘅咸香南瓜蓉都好濃郁,口感比較綿密牛角包雖然係迷你size,牛油味香濃,食完都幾飽肚火焰豬手由店員上檯後,係面前倒少量酒再點火,估唔到真係好大火,非常吸晴引到隔離幾檯食客都望一望豬手份量好大隻
難得要慶祝有新工返,一於食餐好嘅慶祝吓

我哋book咗7:30,去到餐廳未算多人,直接入得

鮮打濃湯+迷你牛角包

南瓜蓉都好濃郁,口感比較綿密
牛角包雖然係迷你size,牛油味香濃,食完都幾飽肚
火焰德國咸豬手配三色醬

引到隔離幾檯食客都望一望
豬手份量好大隻,入口有些微焦香,外皮好脆同有膠質口感
沾點唔同醬汁可以解油膩感,都係黃芥未最夾
配有薯波,形狀都幾得意,入口香脆
芝士溶岩極上和牛漢堡

另一主食和牛漢堡,size 都好大
厚切蕃茄加生菜食落解濟~和牛嘅肉味非常濃烈,有肉汁爆出
好邪惡
榛子朱古力奶

因爲叫正價飲唔送湯同牛角包,就嗌咗榛子朱古力奶
飲落有微微咖啡香味,原來唔係純朱古力奶,係咖啡!朋友提一提先見到飲管曲成心形,突然覺得好有心思

荔枝梳打

朋友嗌咗荔枝梳打,好啱配豬手食!完全係解濟去油膩,甜度唔算太高
大大杯夠曬飲

埋單每日$250左右,以環境同食物質素計都ok

2019-05-02
$250 (Dinner)
鮮打濃湯+迷你牛角包
火焰德國咸豬手配三色醬