2023-08-25 291 views
朋友介紹話重慶內很出名的店舖。 與在重慶工作多年的朋友懷著希望去試一下。全個場好大, 新裝修, 我估計最少有20至30張枱。但是我們當天去的時候, 只有五張枱顧客, 根本坐唔滿。還有的是, 侍應生人數不足, 五張枱的顧客, 也做到踢曬腳。叫極都冇人嚟!先說一下飲品餐牌, 啤酒價錢勁貴。試想想, 當你去食重慶麻辣火鍋, 啤酒是必備的, 但是他們的價格, 是貴到你寧願飲少啲或者唔飲!再講下個湯底!湯底係重慶麻辣火鍋嘅靈魂。因有朋友從重慶回來, 所以我們選擇了大辣,再加辣(要另外加$30)。 點知嚟到, 個湯底又唔麻又唔辣又唔香。完全談不上重慶麻辣火鍋! 仲要係已經收多咗30蚊加辣!至於食物!我份人好均真, 係嗰樣就講嗰樣, 佢哋啲食物係新鮮的。牛肉嘅質量還可以! 其他同普通火鍋店冇乜分別。如果真係要喺香港立足, 有待改進囉!
再講下個湯底!
至於食物!
如果真係要喺香港立足, 有待改進囉!
$350 (Dinner)