第一次來呢度食飯,睇到餐牌已經好吸引,我又好耐無食台灣嘢,食佢希望止到喝啦,因為短時間都唔會去台灣。裝修都好簡潔明亮,坐得都舒服嘅。睇餐牌樣樣都想食咁,4個人點4個唔同嘅餐,部分仲係套餐,包咗1杯指定飲品(有3款可以揀),唔使加一都幾抵食。香腸鹵肉飯便當/凍苿香綠茶台式香腸甜甜哋,質感脆脆哋,朋友點嘅share咗1片俾我,好好味,有台式粉絲同埋飯,飯嘅質地好軟熟,好似珍珠米,朋友食過話好好食。紅燒牛丸牛筋麵/熱苿香綠茶(不包飲品要加$9)都幾大碗,上面有啲紅油,以為好辣,朋友開頭食話唔辣嘅,不過食落咗就發現都係有辣味嘅,不過係野味嘅辣。朋友請咗粒牛丸我食,牛味唔算濃,不過就有啲咬口,比較彈牙。香酥豬扒肉燥乾拌麵乾拌麵有鹵肉拌住來食,啲麵就好够熱,一撈就飃煙嘅,以為佢比較乾,事實係好够水粉,加埋啲鹵肉半肥瘦嘅口感,好滋味。台灣鹽酥雞肉燥乾拌麵呢個係我點嘅,基本麵質鹵肉都同上面一樣,不過我就係鹽酥雞同佢豬扒唔同,好香口,太耐無食過啦,好正。不過我最終都係食唔晒啲麵同埋鹽酥雞,多咗幾件雞朋友幫手食埋佢。

台灣鹽酥雞肉燥乾拌麵

$65 (Dinner)