2019-01-31 33 views
天氣一凍有咩好得過同三五知己去打邊爐。其中一個朋友仔話位於佐敦長樂街嘅《寶哥火鍋味館》好唔錯,呢日我哋就嚟試下。揀咗個每位$238任飲任食三時小時套餐。先揀湯底,鮮人蔘醉雞湯。既有人蔘又有大大碟醉雞。有益又有酒香味,唔錯。揀完湯底去攞嘢飲,任飲嘅包括:啤酒、汽水、酸梅湯及竹蔗茅根。套餐入邊包左:日本和牛刺身拼盤、五款時令海鮮拼盤、美國Brandt特級封門柳、招牌自家製三寶丸及其他任點美食。日本和牛刺身拼盤 - 除咗和牛片外仲有北寄貝、魷魚、希靈魚……等,和牛刺身,口感嫩滑牛味濃郁;而其他各款刺身亦非常新鮮,味道鮮美。五款時令海鮮拼盤 - 各款海鮮都好新鮮、其中嘅蝦更加係蝦味濃郁,爽口彈牙。美國Brandt特級封門柳 - 牛味濃郁口感爽滑。招牌自家製三寶丸 - 分別係蝦丸、墨丸及鯪魚丸。蝦丸、墨丸爽口彈牙,蝦丸仲有一粒粒嘅蝦肉係入面,蝦味濃郁。鯪魚丸十分滑溜。三款丸都十分唔錯。任點任食都有好多選擇:本地牛坑腩炆得夠腍,牛肉味濃,稍為淥一下已經好好食。特級美國肥牛肉、五香鮮牛肉,味濃口感嫩滑。招牌白鱔片,肉質嫩滑。脆肉鯇魚腩,爽脆鮮味,各有特色。汕頭牛筋丸、必試魚蛋、鮮蝦雲吞、黃沙豬仔膶亦

揀咗個每位$238任飲任食三時小時套餐。

套餐入邊包左:

美國Brandt特級封門柳 - 牛味濃郁口感爽滑。

任點任食都有好多選擇:

招牌白鱔片,肉質嫩滑。脆肉鯇魚腩,爽脆鮮味,各有特色。

汕頭牛筋丸、必試魚蛋、鮮蝦雲吞、黃沙豬仔膶亦相當唔錯。鴨血、竹笙、木耳、黑栢葉,爽口之選。

當然唔少得響鈴冰豆腐、腐竹、油墨菜、皇帝菜、娃娃菜、粟米,呢D咁新鮮嘅蔬菜素食啦。

整體感覺,食物唔錯,任飲任食三小時,每人只係二百幾蚊,認真抵食。