2022-01-10
呢間一齊好出名既日式吉列料理,咁耐以嚟,我都食咗不下十次,但食物質素一直都能夠保持水準,我一向叫二人餐,價值約6百幾,套餐有前菜,味噌湯,三文魚刺身,吉列豬扒,吉列豬柳,吉列大蝦,吉列帶子,飯後水果,兩杯飲品,相當豐富,物有所值。叫完菜後,職員會拎來芝麻同木樁,方便磨碎,一陣加入豬扒醬一齊食。而店舖內亦提供柚子醬,紫菜汁,一陣可以食椰菜絲時攪拌食。上菜後一大盤吉列炸物放左面前,場面相當震撼,盤內附有粗鹽,芥末,他他醬及咖哩汁。炸至金黃的豬扒,豬扒肉味香濃,有肉汁,乾身不油膩,炸粉厚度適中,脆香酥化的炸皮。肉質挺有彈性,更饒富香甜的肉汁,還有一些肥肉相連著,充滿著脂香。豬柳肉質鬆軟,入口很酥脆,而且不算油膩。厚身但肉質鬆香,豬扒醬及芥末加持下,更有不同味道。酸酸甜甜的豬扒醬,消化了炸物的油膩感。吉列帶子外脆內軟,帶子很大粒,肉很鮮甜,蝦啖啖肉彈牙,實淨唔會散哂,蝦味亦好濃,十分滿足!粗鹽及他他醬建議加入海鮮類包括帶子給大蝦會更新添鮮味店舖內可以無限加添椰菜絲,椰菜絲解膩,爽甜,配上柚子醬,紫菜醬汁感覺清新 咖哩汁加入白飯,可以食多幾碗,一定夠飽。
而店舖內亦提供柚子醬,紫菜汁,一陣可以食椰菜絲時攪拌食。
吉列帶子外脆內軟,帶子很大粒,肉很鮮甜,
蝦啖啖肉彈牙,實淨唔會散哂,蝦味亦好濃,十分滿足!
粗鹽及他他醬建議加入海鮮類包括帶子給大蝦會更新添鮮味
咖哩汁加入白飯,可以食多幾碗,一定夠飽。