2020-10-15 110 views
第一次食呢間已經可以肯定無下次,燥到傻左!想貼錢買難受就去拜訪下啦下。一入去人客比較多,想坐樓上無得左,OK唔緊要,坐圓枱同其他人搭枱,拎住一袋二袋無位擺袋好狼狽,好,都算!等隔離枱走左,想調位過去,個四眼男人話:「唔調得!」「唔可以調位㗎!」其實餐廳唔比調位係咩心態??調位有咩問題??已經燥燥地,雞串黎到,見到上面有一支支嘢咁,朋友好奇用手掂下,個四眼男即刻話:「嗰啲香茅黎㗎!唔好以為係毛啊!我地用雞胸唔會有毛㗎!」下咩事,使唔使即刻起槓啊?唔比我唔鍾意香茅㗎!?跟住條烏頭到,個女侍應就咁亂放左條魚喺枱,突然勁快走左去,心裡20個問號,想起筷之際又突然出現放低左碗湯,話同條烏頭一齊的。好啦真係起筷,四眼男又出現:「等5分鐘先好食啊!」哦原來有食法嘅,唔到食嗰刻都唔講,真係唔該晒。見到有個客walk in 入黎,用手量體溫量左幾次都量唔到,「你部嘢壞左喎」,四眼男再次起槓!!「我肯定呢部嘢無壞,你唔夠溫度咋!你唔信嘅去睇下中醫囉!」個男人聽到竟然仲忍到,身為男人咁都忍到??最後我起左一半身想喺個手袋到拎紙巾咋嘛,四眼男即刻話:「你想點,有咩幫到你」下!??咩事!??我郁一郁都要同你交代

「唔調得!」

「唔可以調位㗎!」

其實餐廳唔比調位係咩心態??調位有咩問題??

「嗰啲香茅黎㗎!唔好以為係毛啊!我地用雞胸唔會有毛㗎!」

下咩事,使唔使即刻起槓啊?唔比我唔鍾意香茅㗎!?

「等5分鐘先好食啊!」

哦原來有食法嘅,唔到食嗰刻都唔講,真係唔該晒。

「我肯定呢部嘢無壞,你唔夠溫度咋!你唔信嘅去睇下中醫囉!」

個男人聽到竟然仲忍到,身為男人咁都忍到??

最後我起左一半身想喺個手袋到拎紙巾咋嘛,四眼男即刻話:

「你想點,有咩幫到你」

下!??咩事!??我郁一郁都要同你交代,做咩事啊?忍唔住爆左句「我郁下關你咩事啊!?」

呢間野真係食到一肚氣,燥到!!