2014-08-13 1648 views
朝早十一點打黎book當日夜晚七點半枱兩位留定一份青口 滿心期望啦準時黎到 好多枱已經reserved左睇左本menu一陣 有位waiter已經主動行埋黎介紹今日special 紅酒燴羊膝先上三款餐包 芝麻條真係好香既芝麻味 好脆口 另外最好味係蒜蓉多士 main course轉套餐只需加$58 就有湯沙律餐飲 因為唔太餓 order左兩份main course 但只轉左一個套餐蘑菇忌廉湯 好重蘑菇味 幾香 但略嫌唔夠creamy較為稀蕃茄忌廉汁青口 ($128 )忌廉汁好味 點蒜蓉多士一流 但青口就比較細隻 有d失望煙鴨胸沙律 細細兜 好一般main course 深海魚柳配黑松露忌廉汁 ($228) 魚柳唔會散開 好香魚味 配埋黑松露忌廉汁 好好味 配菜都好好食點左waiter介紹既紅酒燴羊膝 ($228) 好大件羊膝 但一咬真係以為自己食梗瘦肉 好乾好硬完全唔junicy 一d羊蘇味都無 再食多啖 真係非常失望 忍唔住招手嗌介紹我地食羊膝既waiter埋黎 向佢反映番隻羊膝好乾身似食梗瘦肉 當時waiter都好無奈 提出比多d紅酒汁我地 但我都表達番隻羊膝根本係好乾 比幾多
朝早十一點打黎book當日夜晚七點半枱兩位
留定一份青口 滿心期望啦
準時黎到 好多枱已經reserved左
蘑菇忌廉湯 好重蘑菇味 幾香 但略嫌唔夠creamy較為稀
煙鴨胸沙律 細細兜 好一般
點左waiter介紹既紅酒燴羊膝 ($228) 好大件羊膝 但一咬真係以為自己食梗瘦肉 好乾好硬完全唔junicy 一d羊蘇味都無 再食多啖 真係非常失望 忍唔住招手嗌介紹我地食羊膝既waiter埋黎 向佢反映番隻羊膝好乾身似食梗瘦肉 當時waiter都好無奈 提出比多d紅酒汁我地 但我都表達番隻羊膝根本係好乾 比幾多汁都無用 最後佢無奈地提出換另一款菜 但我地已經好失望所以拒絕左 最後成碟只係食哂d配菜 成隻羊膝無食過 食左都曬quota
最後再額外點多份心太軟配雲尼拿雪榚 ($58) 好彩個waiter好醒目 主動提出free比我地 抵讚
等左15分鐘後 拎左一碟已經塌哂爆哂既心太軟黎 同我地講唔好意思 話焗到爆左
問我地仲要唔要 洗唔洗換過個
食心太軟都係講求匙巾畢落去爆朱古力醬個果感覺姐
你而家比個塌左既心太軟我有咩意思 咁都好意思羅出黎比個客?!
當然我地要求再換過碟 因為真係接受唔到! 又等左15分鐘 終於黎左個正常既心太軟啦 但一畢落去丁點朱古力醬都無 心裡已經一沉 再畢深d 都係無 最後畢到最中心先有少量液體狀d既朱古力醬 外層朱古力皮又好乾好硬 焗過哂龍 極之失望
我原先無打算會free個心太軟我 我唔介意比$58 但唔好求奇比d咁既質素我!
最後埋單$780 試過一次就夠啦 無下次
唯一一讚黎度服務唔錯 但唔係個個waiter都知道餐牌詳情 需要培訓多d

同場加映 有一枱情侶求婚成功 好大紮花 好靚 恭喜哂!!!! :)
$390 (Dinner)