2023-05-14 39 views
今日行街行完旺角, 準備番歸. 途中見到間第一次見嘅飲品店. 好多水果荼. 好似幾正咁. 咁就買杯試下, 天氣又熱又悶,諗住等車時可飲.  咁就貢左入去睇下。見個MENU 9成係水果飲品, 正喎我們點了“手打渣女”,佢的味道一啲都唔渣,佢係用水蜜桃加火龍果打出來,味道好fresh,亦因為佢係用新鮮水果,蔗糖製成,所以飲落去好清新之餘又唔會太甜,好好新鮮又解渴。另外叫左一杯個名都好獨特的飲品(大氣原諒綠)  係用班蘭葉加香茅嘅茶。係用香茅同班籣新鮮打出來調配出黎, 唔係用粉溝,真係真材實料呀。內裡仲有青檸, 我本身勁鍾意草青味. 飲落勁FRESH 好解渴,清甜.  佢地仲有D 小吃. 冷鍋串串, 年糕, 今日唔肚餓就無試, 下次ENCORE 呢杯野時再試小食.
見個MENU 9成係水果飲品, 正喎

2023-04-17