2020-06-19 100 views
說話我的長假期展開第四日,今晚約咗好兄弟👬食下野傾吓偈,佢揸電單車🛵去邊都方便,所以就約佢去大角咀試依間新野🤩慶記!7:00準時到達,因為落大雨,個friend又揸電單車所以要等埋佢先叫嘢食🥺食品以雲吞、小籠包、麵為主齊人啦,終於可以上菜巴東牛肋條撈麵,牛肋條好夾呢款醬汁,牛肋條同牛腩唔同,牛腩比較林身,牛肋條就彈牙爽口少少🤏啲汁撈埋啲面,絕配🤤百花雲吞,我唔知道普通雲吞同百花雲吞嘅分別,但係呢款百花雲吞入面好足料,唔係鮮蝦雲吞,係上海豬肉雲吞,入面冇韭菜,應該係淨豬肉,咬落去唔似一般雲吞林啤啤,堅好食😋紅油抄手,都係用咗百花雲吞嚟整,用咗唔同嘅醬汁,即係辣油,個雲吞真係好好食😍😍小籠包一定要趁熱食,但係小心入面肉汁太熱辣親咀仔😛$200 食到飽飽😎

食品以雲吞、小籠包、麵為主

巴東牛肋條撈麵

齊人啦,終於可以上菜

淨百花雲吞湯

紅油百花抄手

XO醬蟹肉小籠包

小籠包一定要趁熱食,但係小心入面肉汁太熱辣親咀仔😛

$200 食到飽飽😎
2020-06-16
$100 (Dinner)
巴東牛肋條撈麵
淨百花雲吞湯