2020-03-12
一風堂近期一風堂promote呢個蠔拉麵套餐~佢為蠔控嘅我點可以唔試呢!? 但係蠔同拉麵始終都係從來未出現過係我腦海入邊,開頭都有種試伏 死就死啦嘅覺悟去食。一不做二不休順便叫埋個迷你芝士蠔飯!蠔拉麵嚟到嘅時候,第一下吸引我並唔係佢嘅賣相,而係佢嘅香味!係金蠔嘅味道令人忍唔住第一下就試佢個湯底,係好鮮甜嘅蠔同醬油味,之後就是一啖蠔肉。味道同質感介乎新鮮熟蠔同金蠔之間~但可惜嘅係味道稍為重左啲,未必大多數人都習慣。至於焗芝士蠔飯上面有兩隻蠔,size比我想像中大 5-6cm x3-4cm~蠔就新鮮多汁,組合似意大利飯非常惹味!日式煎餃子拼芝士焗蟹蓋,又係一個令人驚喜嘅組合,蟹膏醬當餃子醮料會產生令人多左胃容量嘅效果!明明已經食完個拉麵,同飯有d飽~但都會食晒個餃子去。唔夠飽可以免費替玉到你飽為止!!
但可惜嘅係味道稍為重左啲,未必大多數人都習慣。
蠔就新鮮多汁,組合似意大利飯非常惹味!
唔夠飽可以免費替玉到你飽為止!!