2023-04-15
訂位之前知道佢係Under一間酒店集團,雖則唔係top-tier嗰啲,但收得酒店中菜廳嘅價錢,就試吓啦。食完之後我要承認我低估咗OpenRice上關於佢哋服務嘅批評,佢哋嘅服務真係超差!!!超差!!!主要服務人員有四個人:一個類似高級少少嘅阿叔、一個金髮阿叔、一個後生仔、一個主要上菜同收碟嘅阿姐金髮阿叔可能平時做開茶記,點菜嗰陣表現唔耐煩,好似佢想幾時過嚟落單就幾時咁,同埋成枱八九個人,佢只係識得畀一份餐牌,仲要甜品餐牌係收埋咗,要問先有,酒店經營??類似高級少少嘅阿叔最有問題,埋單叫我簽名嗰陣竟然用隻手指指一指張單再hea爆講句「簽名」,畀番張卡我嗰陣冇講「多謝哂」,呢個集團可唔可以請番啲有high end工作經驗嘅人?或者佢只係求其喺街邊執番嚟做替工?後生仔態度幾好,影相仲好識do影多幾張,有耐性阿姐喺食甜品收碟前唔問一吓人就收,但又要收剩咗一set,叫佢加啲熱茶,佢就真係只加熱茶,唔識加埋熱水,其實壺茶側邊就係壺水😅一般酒樓嘅阿姐都識一次過加埋啦食物方面,叉燒、炸子雞、龍躉、香芋燉蛋白都唔錯嘅,其他就好普通,普通到食完都唔會記得,真心未去到米芝蓮一星咁驚艷,如果畀得呢個酒店價錢食
後生仔態度幾好,影相仲好識do影多幾張,有耐性
食物方面,叉燒、炸子雞、龍躉、香芋燉蛋白都唔錯嘅,其他就好普通,普通到食完都唔會記得,真心未去到米芝蓮一星咁驚艷,如果畀得呢個酒店價錢食中菜,我唔會推介呢間嘢,仲有好多好多好多更好味嘅選擇,某啲locate喺酒店裡面嘅中菜廳絕對好過呢間嘢(both食物質素同埋服務方面)
總結:畀得呢個價錢都會係有啲啲要求嘅人,所以喺度食完餐飯,只記得佢哋啲態度好差,而唔太記得佢哋啲食物,不是一個好經歷,證明佢地有極大改善空間