2017-08-31
今日去貓麵買晚餐,一去到諗都唔使諗就決定要一個$40嘅四餸貓麵 😋上次食過胡麻醬,咁所以我今次就揀咗個日式芝麻醬。四餸首先我係揀咗個我最鍾意嘅腐皮😋然之就麻辣雞腎,麻辣牛肚。突然老闆娘就問我:「咦咁你不如要麻辣三寶餐呀,抵d喎!」(佢哋鋪頭嘅優惠套餐,三個麻辣餸$30)因為我自己唔係好食得辣所以我就話唔使,我都係要返普通嘅套餐就可以點知我揀揀下,下一個餸都係麻辣--麻辣牛百葉😅老闆娘又再忍唔住就話:「哎呀!咁就當你買麻辣麵餐啦!」當時我係一頭霧水??我自己都計唔掂數😅但係老闆娘就話,總之你比$40,有5個餸~我就話好啦好啦~~一來我自己都計唔掂😅二來我又覺得佢唔會呃我,咁當然係冇問題啦haha好啦,講返碗麵嘅味道先。日式芝麻醬就冇胡麻醬咁濃味,清清地,入口幾舒服餸菜嘅份量係好多,食晒啲麵都仲有餸剩。牛肚牛柏葉好爽口雞腎相對之下就比較弱左少少,但係分量真係比得好足,雞腎每一塊都有返咁上下大呢三款餸係麻辣,我自己就覺得辣味重過麻味,唔食得辣嘅朋友真係建議唔好叫咁多款麻辣嘅餸😅因為我自己都辣到成頭汗😅另外,蟹柳同埋腐皮依然係好甜,多汁而免費贈送嘅青瓜絲亦都係份量巨多,讚讚讚~P.S真心覺得老
P.S真心覺得老闆娘係誠實商人,會為顧客著想,很好