2022-10-25
今日OT完收工冇咩胃口,約咗朋友盡訴心中情,所以揀咗呢間食串燒嘅慢慢傾。雞肉羊肉雞腎就少不免㗎啦,佢呢度落單嘅時候可以比自己填番每串串燒想要幾辣。逐串逐串跟足你口味,唔使話要走就來就去。喺呢度嘅雞肉串都真係幾好,出邊夠乾身,但係咬開之後啲肉好嫩好多汁。個雞腎都係燒到岩岩好,夠晒爽彈又唔老。另外個多春魚都好抵讚,夠乾身得嚟又香,但又唔會話乾到冇晒水份。金菇肥牛卷就食得多啦,芫荽肥牛卷我都係第一次見,對於我個芫荽控🐢🍯嚟講簡單係大驚喜。佢啲芫荽都包得好實,又唔會乾爭爭,好好味咁話喎。另外我哋叫咗兩隻燒全翼,啲調味都落得好足,香草孜然唔一樣缺少,啲雞翼都仲好滑,係唔錯嘅。另外我哋叫做燒翠玉瓜,啲翠玉瓜爽口得嚟又多汁,真係樣樣都燒到岩岩好。最驚喜嘅係燒韭菜,其實我麻麻哋食燒韭菜,因為出邊好多時都會燒到又乾又韌,好似咬橡筋咁,呢度都係拿捏得好好,保持到水份。最後當然唔少得我最愛嘅燒菠蘿做甜品,佢啲菠蘿酸酸甜甜,岩岩好,做甜品一流。
個雞腎都係燒到岩岩好,夠晒爽彈又唔老。