2021-12-20
上年去過茶屋町既旺角分店,原來已經執左了😣 記得個陣都有留意下深水埗分店,見到個間有抹茶味甜品,就bookmark左了~前幾日去開深水埗就去左喇,一入去就覺得裝修好正,木系、白色既配搭有和風小店感覺就基本啦🇯🇵 最有驚喜係有幾個入牆式既宮崎駿動畫火車車窗🚄有種好似搭緊JR食飯既感覺😆➿ 燒䐁肉烏冬 ($78) 燒豚肉係用五花肉,邪惡啊😈 配帶麵豉味既sauce又幾夾~ 湯烏冬可以配咖喱湯或者鰹魚湯,我就揀左後者喇,鰹魚湯底味道足而唔會過鹹~➿ 焗和牛肉漢堡丼 ($82) 和牛肉漢堡比想像中大塊又厚身,肉質唔乾柴,不錯吃!欣賞佢既醬汁係分開上既,滿足唔同人對醬汁既需求👍🏼➿ 蘋果蜂蜜紅茶應該唔係用現成既糖漿沖,甜度岩岩好啊😀➿ 茶屋混合芭菲 ($68)芭菲整體口感非常豐富,單單係cereal都有幾款,仲有蜜柑、栗子同啫喱等等添!我覺得軟雪糕🍦陣味有d似個隻特濃8.2牛奶糖🥛🍬
➿ 燒䐁肉烏冬 ($78)
➿ 焗和牛肉漢堡丼 ($82)
➿ 蘋果蜂蜜紅茶
應該唔係用現成既糖漿沖,甜度岩岩好啊😀
➿ 茶屋混合芭菲 ($68)