2008-06-01 188 views
今日又去買外賣早餐,因為大埔新街市實在太多人啦,今日想食粥同炸兩,所以又去咗此店幫趁,今日買咗碗艇仔粥,味道頗佳,材料多,可惜勁多係我唔食嘅豬肚,等外賣時,見到老闆補給白粥,並加上應該是上湯(or味精湯),所以就算一碗白粥都很有味今日可能星期日,店舖多人幫趁(絕對是好事),可惜疑似一位老闆娘,燥火非常,當然佢唔係鬧顧客,係勁顧於店舖幫手的後生仔(可能是佢個仔),其實佢都不停手滾粥及炒麵,非常忙碌。但老闆娘就勁鬧後生仔「你唔願意就唔好做!」(當然中間夾雜著@!##$%^&*&^*^&*啦),其實萬事都以和為貴啦,無耐嘅我等外賣時聽埋唔少粗口!

炸兩
$30 (Breakfast)
炸兩