2015-01-25
話說先前諾亞新開張既時候已經一嚐當時食過佢地既原味、朱古力及抹茶味流心蛋糕,仲有流心芝士蛋糕不過新開張,未夠上手,食到既抹茶味流心蛋糕只係有輕微溏心其後見到有部分顧客都反映佢地既水準不夠穩定好彩佢地都係上心既,唔係話你劣評佢佢就要封你口既高傲姿態不時係店家既Facebook見到佢地既改良進程今次見佢有新既伯爵茶口味,睇下佢地既流心效果有冇進步到餐具係附送埋既:^),感覺貼心打開蛋糕盒,取出蛋糕後就會發現佢地!如果係一班人一齊食又唔記得準備,就都叫可以應下急伯爵茶半熟蛋糕個人本身中意飲伯爵茶既,屋企一大堆囤積下來既茶葉茶包本想沏一杯伴住食,話哂大家都係伯爵茶,儲齊一套咁但思路一轉,也許出來的味道有別,還是罷了一打開就聞到清清既伯爵茶香,比平常聞到茶香係再加左一層甜味解凍後表面有點黏笠,但並沒有水點出水等等,還好輕輕把表層剖開,中心的流心蛋糕漿緩緩探出頭來……這個是成功的!!!!!仔細看看會見到十分細碎既茶葉成分,尤如粉末,滿佈糕身不過入口當然就冇茶葉本身既質感,只是茶香彷彿更濃郁自然蛋糕本身濕潤感甚高,好似食緊紥實版既梳乎里,綿密而鬆軟甜度都係中等,入口香甜得黎係清新既配搭上伯爵茶味,更
話說先前諾亞新開張既時候已經一嚐
不過新開張,未夠上手,食到既抹茶味流心蛋糕只係有輕微溏心
其後見到有部分顧客都反映佢地既水準不夠穩定
好彩佢地都係上心既,唔係話你劣評佢佢就要封你口既高傲姿態
不時係店家既Facebook見到佢地既改良進程
今次見佢有新既伯爵茶口味,睇下佢地既流心效果有冇進步到 餐具係附送埋既:^),感覺貼心
打開蛋糕盒,取出蛋糕後就會發現佢地!
如果係一班人一齊食又唔記得準備,就都叫可以應下急
個人本身中意飲伯爵茶既,屋企一大堆囤積下來既茶葉茶包
本想沏一杯伴住食,話哂大家都係伯爵茶,儲齊一套咁
但思路一轉,也許出來的味道有別,還是罷了
一打開就聞到清清既伯爵茶香,比平常聞到茶香係再加左一層甜味
解凍後表面有點黏笠,但並沒有水點出水等等,還好
輕輕把表層剖開,中心的流心蛋糕漿緩緩探出頭來……
這個是成功的!!!!!
仔細看看會見到十分細碎既茶葉成分,尤如粉末,滿佈糕身
不過入口當然就冇茶葉本身既質感,只是茶香彷彿更濃郁自然
蛋糕本身濕潤感甚高,好似食緊紥實版既梳乎里,綿密而鬆軟
甜度都係中等,入口香甜得黎係清新既
配搭上伯爵茶味,更是匹配,味道就好似係伯爵茶自身多左一重甘味
只是個人認為呢個既流心就稠身一點,比起上次食到既版本流得慢
少了份澎湃,也許有些客人會覺得失望吧?