2010-11-24
記得有一晚同朋友出開沙田,行行下街見肚餓,決定離開商場去搵食。 ( 謎之音:寫食評寫到好似講估仔咁o既囧.... ... .. .行行下見倒德興,睇落格局都唔錯,又唔使等位 ( 主要原因 ),就走左入去諗住試下。見倒個掛牆o既餐牌,係是日晚餐黎o既~就同friend一人一個──────「咖哩雞扒飯」!個餐有:例水、小菜 & 主菜 + 餐飲例水:普普通通,冇乜特別,加上我已經唔記得左係咩湯黎,所以不作詳談。小菜:吉列帶子配沙律醬,幾好食,不過得三粒,唔係好夠喉 ( 話明小菜丫嘛哥仔囧 )。主菜:主角出場,咖哩雞扒飯,咖哩唔算太辣,好適合唔係咁食得辣o既人,塊雞又好食,淋上咖哩塊皮都仲脆卜卜。餐飲:凍茶多奶,水準如同一般港式茶記,冇乜特別。總括:值得一試,環境幾好唔會太雜,最緊要係個價錢相當合理,有機會可以試埋前少少食粥食粉麵o個間德興。
個餐有:例水、小菜 & 主菜 + 餐飲
餐飲:凍茶多奶,水準如同一般港式茶記,冇乜特別。