2016-05-20 2566 views
話說我同朋友每幾隔幾個月都會去一次新星gathering, 今次難得大家夾到時間就再上去啦。點知一去到新星,個招牌個「星」字比個「新」字就咁come住左,變左新新酒家,毫無誠意。最後個知客話要等半個鐘先可以上去,我同朋友難得一齊,又係共同回憶加有人遲到就等下啦。點知最後竟然等左兩個鐘先入得!一上到去,裝修一樣,但明明大廳勁多位,點解要啲客等咁耐?第二,樓面服務勁唔周到。啲樓面飛住咁走,係要大嗌+捉住先有人理下你。我地去酒樓食野例牌洗碗筷,嗌個經理比壺熱水佢最後又無左回事,望住啲碗筷+爐滿佈油跡,我地都極為無奈,只好自己攞紙巾抹。第三,環境極差。一般人係完全想像唔到一間酒樓會嘈到咁。明明火鍋無限時,我同朋友食左一個鐘就頂唔順走左,點解?因為果日唔知係咪撞正啲大陸人黎開party, 成間酒樓只有三台係香港人!後面每隔兩分鐘就有歡呼聲,舉杯聲,聽到我同朋友係咁講粗口,但又無人去控制下個場面。第四,啲野食極唔衛生。食完之後果晚,我半夜會好想嘔,去到第二日番二係咁標冷汗同頭暈,最後去廁所嘔番曬啲牛肉出黎。總括而言,食完依次以後都唔會想再去!間野有一個優點:隔音好好!完!Ps真係唔好好貪平!新新做

Ps真係唔好好貪平!新新做壞曬新星 _ _ _ _!
2016-05-15
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
$119 (Dinner)