2020-11-29
話說上星期,爸爸問我土匪雞翼係咩味道,原來爸爸未食過譚仔㗎🤔 Weekend一於做吓孝順女,帶佢試吓==============================蕃茄紫菜豬肚米線 $39未食過蕃茄湯嘅我,試咗啖爸爸嗰碗。估唔到肚絲嘅量幾多,爸爸最後食唔晒😮湯底有鮮蕃茄,醋味突出,相信湯底加咗白醋,帶出蕃茄嘅味道。土匪雞翼(3隻)$25今日嘅主角!一嚟到香噴噴,熱辣辣。不過外皮較燶,又唔脆,調味唔能夠入到肉裏面,小失望😔蜀香肚絲 $24唔太食得辣嘅我,喺爸爸驅使之下陪佢試吓!麻辣醬汁好惹味,對於食開三小辣嘅我都接受到~下次一於試吓網上流傳嘅食法,用肚絲嘅辣汁乾撈米線,諗起都流口水🤤魚腐豬膶重慶三小辣 $42三小辣對我來講啱啱好,唔會死鹹死辣,既過癮又唔會食得辛苦。配料方面,魚腐軟滑得嚟帶幾分彈牙,豬膶唔會煮得過老,今日呢碗得3片,唔夠喉🤪Weekend同爸爸試吓新餐廳(對佢嚟講🤣),喺疫情下,呢個係佢期待咗一個星期嘅活動,唔知下星期試邊間新嘢呢🤪
蕃茄紫菜豬肚米線 $39
土匪雞翼(3隻)$25