2021-10-13
自從疫情之後都好耐無食過生蠔🥲🥲因為平時通常都係食自助餐嘅時候先會食到蠔😛今次發掘咗間食蠔專門店,終於可以一飽口福😋😋😋🦪 生蠔拼盤一見到呢個擺盤,心入面”嘩”咗一聲😍📸 一共有七款生蠔加一款車厘蜆,排到好靚☺️ 店員為我哋逐一介紹生蠔,建議由淡味到濃味順時針咁品嚐😋 食蠔最怕腥,但今次一啲都唔洗怕,因為全部都好新鮮,大大隻好甜好肥美🥰🥰🍲 清酒蒜蓉煮活蜆湯 ($238)食完咁多生蠔,最啱飲返個湯暖一暖胃😌超級大隻嘅蜆,個湯好鮮甜,仲有有芹菜同炒香嘅蒜蓉洋蔥粒,feel到啖啖都係蜆嘅精華🤤🤤🦞 龍蝦忌廉意粉 ($198)去咗殼嘅龍蝦,最啱懶人🤣口感結實爽口彈牙😍 意粉好creamy😋濃濃嘅忌廉汁佈滿晒成個意粉🤤好滿意呢餐海鮮大餐,蠔嘅種類好多好新鮮🦪好啱各位生蠔愛好者😋期間留意到隔離枱嘅情侶係專程過嚟品嚐幾款喜歡嘅蠔,感覺好有生活態度😆👍🏻我哋都好應該學習吓😌
🦪 生蠔拼盤
🍲 清酒蒜蓉煮活蜆湯 ($238)
🦞 龍蝦忌廉意粉 ($198)