2017-06-28
荃灣八咪半呢個商場翻新後多左幾間食肆,呢間好像幾吸引咁,但吾知佢個名入面既「紫砂燉湯」系乜東東?可能因為新開冇幾耐既緣故,等候既人數都幾多,要拎籌等位,好彩都等得吾算耐。首先叫左個帶子粒粒炒飯,媽呀你系咪黎錯餸我要既系炒飯吾系糯米飯wo,算啦照食,真系有啲鹹,食完又冇飽肚既感覺,唯獨系帶子粒既份量尚算ok。第2味叫左個海鮮炒拉麵,有番啲鑊氣,海鮮有鮮魷、魚柳等等,基本上有1/3都系蔥,味道還好但完全厄秤賣相似茶記既炒麵⋯⋯又一個伏,原本對呢個真系幾大期望,因為喺上海菜當中糖醋魚塊都算系我最中意既菜式入面佔一席位,試完第1舊簡直已經想講粗口,食落去幾乎全部都系炸粉!仲要有成一半系青椒戈啲,吾比劣評你簡直對自己吾住最後一味小籠包已經系最正常,但亦吾系超卓既味道,個皮做得ok,湯既鹹度適中,但裡面吾多肉亦吾多湯。服務方面又系可以以「一絕」黎形容,叫侍應斟水,叫到第2次戈陣就話轉頭過黎,系就系轉頭,不過系轉個頭冇左回事叫左第3次先系真 • 斟水,但想讚下負責接待戈位哥哥,幾好禮貌。