2021-06-17
夜晚同屋企人去睇戲,睇戲前先醫飽個肚,為咗免費泊車早系海港城食埋。耐無飲茶一於就食呢間點心,等咗十幾分鐘終於有位。勁肚餓叫咗小菜同埋點心、炒飯。佢哋嘅排骨好好味,唔會有雪藏味!最後叫咗兩籠排骨!黑松露小籠包,因為本人唔鍾意食黑松露,屋企人食完話一啲黑松露味都冇,我就試下,點知真係一啲黑松露味都冇!人生第一次食到蝦餃入邊有水仲要都幾多!我特登飲一啖試吓,係無味既水!我懷疑係啲蝦未融雪就拎去包,然後蒸完就咁多水呢三樣都係唔錯可以一試。呢個炒飯唔係好夠味左邊嗰碟芥蘭淡而無味,右邊嗰條蒸魚又幾清甜,我哋就將左邊嘅素菜點右邊嘅醬油黎食值得一讚嘅係啲魚都幾滑。呢個什麼龍蝦湯蝦餃完全名不符實,個湯係蕃茄味而唔係鮮味!最後,你飲茶真係唔應該飲其他飲品,好普通嘅台式飲品都可以唔好飲。
耐無飲茶一於就食呢間點心,等咗十幾分鐘終於有位。勁肚餓叫咗小菜同埋點心、炒飯。 佢哋嘅排骨好好味,唔會有雪藏味!最後叫咗兩籠排骨! 黑松露小籠包,因為本人唔鍾意食黑松露,屋企人食完話一啲黑松露味都冇,我就試下,點知真係一啲黑松露味都冇! 人生第一次食到蝦餃入邊有水仲要都幾多!我特登飲一啖試吓,係無味既水!我懷疑係啲蝦未融雪就拎去包,然後蒸完就咁多水 呢三樣都係唔錯可以一試。 呢個炒飯唔係好夠味 左邊嗰碟芥蘭淡而無味,右邊嗰條蒸魚又幾清甜,我哋就將左邊嘅素菜點右邊嘅醬油黎食值得一讚嘅係啲魚都幾滑。 呢個什麼龍蝦湯蝦餃完全名不符實,個湯係蕃茄味而唔係鮮味! 最後,你飲茶真係唔應該飲其他飲品,好普通嘅台式飲品都可以唔好飲。