2014-04-26 2535 views
再會海鮮舫,本來有祈望,終於有點失望.叫左:脆皮BB鴿,酸甜雲吞,义燒焗餐包,七彩炒米粉,鮮蝦韮菜餃,上湯鮮竹卷,魚腐千層盒,風味鴨腳扎脆皮BB鴿:味道一般,炸得都算脆,但過鹹,唔使點醬汁都好鹹.酸甜雲吞:個皮炸得好脆,酸甜汁非常吸引,醒胃又夠味.义燒焗餐包:料唔多,味道一般,可以不試.七彩炒米粉:炒得夠味,入口都唔錯,可惜味道過淡,同上次食差好多.鮮蝦韮菜餃:蝦彈牙有鮮味,韮菜好香,有小小蒜茸味,這係最滿意嘅食品之一.上湯鮮竹卷:好正,上湯好清甜,鮮竹卷放在湯中唔會變淋,幾好.魚腐千層盒:有小小特別,本以為會好清淡,入口完全唔都,鹹香味美,有蝦米嘅鮮香.風味鴨腳扎:完全唔得,最終退回,因變左酸味.叫左個老嘅男待應來話比佢聽個風味鴨腳扎變左,叫佢聞下.佢反話:我唔聞,唔合你口味我就同你取消佢.跟住就收嘢走左去啦.真係冇嘢好講!
再會海鮮舫,本來有祈望,終於有點失望.

酸甜雲吞:個皮炸得好脆,酸甜汁非常吸引,醒胃又夠味.
义燒焗餐包:料唔多,味道一般,可以不試.

風味鴨腳扎:完全唔得,最終退回,因變左酸味.

真係冇嘢好講!

上湯鮮竹卷
魚腐千層盒
風味鴨腳扎
2014-04-22
$65.80 (Tea)
酸甜雲吞
鮮蝦韮菜餃