我食外賣《牛大人》火鍋就食得多啦,但今次都係我第一次堂食咋🤭估唔到堂食比外賣更有驚喜wor ,而且質素非常好‼️絕對係香港同樣價錢嘅任食火鍋之最🐷價錢《牛大人》有3個價位,1️⃣$248精選嫩牛,2️⃣$288美國特級安格斯,3️⃣$328澳洲極上和牛🐮我同朋友就揀咗最貴嗰隻試吓❤️食物食得《牛大人》就梗係要叫佢個秘方麻辣🌶️湯底啦,呢個湯底從來都無令我失望過,真係好正,唔叫唔得👍🏾至於佢d和牛嘅質素都好唔錯,係幾嫩滑,d豬肉同樣亦好出色,我忍唔住係咁叫咗好多🤭而其他比較特別嘅火鍋料,例如:章魚🐙珍珠漿、蟹子墨汁漿、滷大腸、蛋式蛋餃等等,全部都好得💯好有台灣嘅風味(有唔少重係台灣直送嘅),以呢個任食嘅價錢🤑嚟講,真係非常抵食💕至於飲品方面,呢度除咗有唔少任飲(唔少係台灣飲品🧃)之外,重有台式冬瓜茶、酸梅汁等。重點來了‼️重有我的最愛:黑糖珍珠🧋鮮奶,而家like同follow fb就有一杯免費🆓。雖然係免費嘅,但佢嘅黑糖真係好香,奶味都好重,分分鐘重好飲過出面嘅飲品鋪!我哋仲叫咗2杯強波酸啤$68(佢係獲得2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌)嘩,🍺係酸嘅😂但又幾得意喎最後,甜品🍮我就叫咗台中仙草凍

價錢

食物

最後,甜品🍮我就叫咗台中仙草凍😍為呢一餐畫上一個完美嘅句號

《牛大人》真係質素嘅保證呀🤩不過,如果呢度有120分鐘任食嘅話,就會更加好lor 🤪