2021-12-13
天氣突然間轉涼🥶,同朋友去咗九龍城打邊爐。我哋一行八個人分開兩張枱🍽,叫咗四個湯底:沙嗲、清湯同埋蕃茄🥘。我哋最欣賞就係佢個沙嗲湯底,相比起其他口味,會更為香口同埋濃稠。🥰來之前已經食咗少少嘢打底,所以我哋冇放縱自己係咁嗌😂我哋嗌咗:炸魚皮$55炸魚皮幾大份,聽侍應講呢度嘅炸魚皮🎣全部都係自己親手製作😍,配埋沙嗲湯,一流!牛肉( $360 )睇落好似好貴,但真係一分錢一分貨,同出邊放題食到嘅牛肉🥩好唔同,呢度係厚切肥牛,牛香味🐄同出邊無可比擬!滿足程度100分!💯牛柏葉$55牛柏葉好爽口👍,推介!時菜$25夠晒新鮮🥬🌱,唔錯唔錯鯇魚腩$55最鍾意食鯇魚腩🍣!因為肥美得來又新鮮,佢哋呢度都冇腥味,正到爆!😋蘿蔔拼枝竹$35蘿蔔🥕鮮甜😄順帶一提,我哋叫埋隔離間泰國餐廳🇹🇭嘅豬頸肉炒飯🍳,真係勁好食🍚!有機會就幫襯埋佢啦😂順帶二提,我因為呢間嘅位處街市裏邊,環境清潔上面爭少少,我哋食食吓見到有小昆蟲😅——————為食分界線——————📍 馬仔粉麵 (九龍城)九龍城九龍城市政大廈3樓2號舖推介指數 🤰🤰🤰(3/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)抵食指數 🤰🤰🤰(3/5)環境推介 🤰🤰(2/5)
來之前已經食咗少少嘢打底,所以我哋冇放縱自己係咁嗌😂
我哋嗌咗:
炸魚皮$55
牛肉( $360 )
牛柏葉$55
牛柏葉好爽口👍,推介!
時菜$25
夠晒新鮮🥬🌱,唔錯唔錯
鯇魚腩$55
蘿蔔拼枝竹$35
蘿蔔🥕鮮甜😄
——————為食分界線——————
📍 馬仔粉麵 (九龍城)
九龍城九龍城市政大廈3樓2號舖
推介指數 🤰🤰🤰(3/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰(3/5)
環境推介 🤰🤰(2/5)
人均消費: $250
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #馬里奧火鍋 #馬里奧小店 #炸魚皮 #牛肉 #牛柏葉 #時菜 #鯇魚腩 #蘿蔔 #枝竹 #馬仔粉麵 #街市 #九龍城 #九龍城街市 #小店