2024-01-17
咁呀,今次我同老公去撐枱腳,因為我地仔仔去咗朋友屋企玩,我地就可以好好享受下寧靜嘅私人時間啦,老公搵咗間西餐廳,可以relax下~我同老公每人都叫咗1人dinner set😊 蟹肉特濃蟹膏忌廉意大利飯,蟹肉好濃郁,加上滑溜溜嘅蟹膏忌廉,一啖落肚就係純粹嘅幸福感😚真係食得醉人,話咁快就食哂一碟👀老公就叫紐西蘭西冷(8安士),呢塊新西蘭西冷牛扒(8安士)簡直係美食嘅藝術品,每一口既質感都係咁完美😍。牛扒煎得啱啱好,外層微焦嘅香味⭐️同裡面保持住嘅粉嫩肉汁完美平衡,入口後嗰肉香四溢,噴香而滋味。肉質嫩滑,彈牙有嚼勁,啖啖都帶有嗰種高質感嘅肉味。佢嘅肉汁同埋燒汁更加係整個味道嘅點睛之筆👌,醬汁嘅豐富香氣提升咗整體口感,濃郁但唔會搶過牛肉嘅鮮美。而脆脆嘅薯條,簡直係人生一大享受😋。薯條外脆內軟,撒上啲鹽調味,簡單而經典。金黃色嘅薯條同埋深啡色嘅牛扒對比,視覺上已經口水直流🤤,每樣嘢都煮到恰到好處,係精心準備食材嘅見證。呢道菜喺賣相上亦都做得好出色,色香味俱佳,真係惹得人一試再試🧡。可以話,每一次食呢道菜,都會感受到大自然嘅恩賜,紐西蘭嘅新鮮草飼牛肉嘅風味,同埋經典款嘅烹調技巧嘅完美結合。食住呢塊牛
呢道菜喺賣相上亦都做得好出色,色香味俱佳,真係惹得人一試再試🧡。可以話,每一次食呢道菜,都會感受到大自然嘅恩賜,紐西蘭嘅新鮮草飼牛肉嘅風味,同埋經典款嘅烹調技巧嘅完美結合。食住呢塊牛肉,配合呢些薯條,就算係饕餮嘅美食家,都一定會讚賞有加👍!總之,呢個西冷牛扒套餐,絕對值得你去品嘗,係一次惹味嘅感官之旅💯。
唔好忘記我地嘅柚子蝦沙律🥗呢個沙律真係色香味俱全!柚子嘅酸甜同蝦嘅鮮脆,配埋新鮮蔬菜,真係一道清新又開胃嘅選擇❗️
嚟到dessert部份,係是日 甜品。真係好幸運啊!係自家製嘅甜品,有黃色同綠色,食落甜甜地👍🏻
總括嚟講,今次嘅食物真係一級棒!味道鮮美,份量足夠,真係食得好開心!如果你地想搵個舒服又好味嘅地方食西餐,呢間餐廳絕對係首選!唔好錯過啊,食飽之後又可以同朋友分享心得,哈哈!