一家三口子來個粥底火鍋,原來八點半後入座第二位有半價,原價($228)一位,嘩,咁雙數人頭最抵唔講唔知呢間鮮鍋道場個半自助放題好多元化,可以點一款主食拉麵或刺身丼再加放題,又或者好似我地咁要粥底火鍋加放題,哈哈,阿爸話想食粥底火鍋,咁就唔轉plan啦。店員先送上粥底,再有粟米同南瓜,為粥底增加蔬菜的甜品,南瓜煮瀜後粥底亦可更綿滑。一次性的海鮮,非常豐富!有鮑魚,蟹,蝦,蜆,帶子,蠔等,材料相當新鮮,啲鮑魚,蟹同蝦都仲郁緊㗎仲有一次性的刺身,有三文魚,油甘魚,甜蝦,魷魚,肥美新鮮,阿爸大讚不絕話好鮮味,阿媽則覺得個擺盤好靚有乾冰,嚷著要合照火鍋料可自選六樣,要左花膠仔,鮮腐皮,魚皮餃,魚腐。仲有肥牛,都幾靚喎,很滑有牛味,亦不算太肥。最後係阿媽至愛的豬腩肉片,呢樣就係要肥先好味,豬油勁正滾啦滾啦,帶子熟左都無縮水,仲好大粒好爽甜,蝦同蜆都十分鮮味,鮑魚爽口彈牙勁正,蠔夠肥,整體黎講好滿意。蟹勁多膏,好好味呀自助bar有壽司,炸物,湯,熟食等選擇,飲品方面凍嘅有啤酒汽水茶等,另外仲有熱奶茶咖啡等,應有盡有阿媽鍾意忌廉溝鮮奶,飲左成三罐,係咁話好好飲喎。阿爸就多元化地攻擊不同味道的韓式飲料,

唔講唔知呢間鮮鍋道場個半自助放題好多元化,可以點一款主食拉麵或刺身丼再加放題,又或者好似我地咁要粥底火鍋放題,哈哈,阿爸話想食粥底火鍋,咁就唔轉plan啦。

火鍋料可自選六樣,要左花膠仔,鮮腐皮,魚皮餃,魚腐。
仲有肥牛,都幾靚喎,很滑有牛味,亦不算太肥。
最後係阿媽至愛的豬腩肉片,呢樣就係要肥先好味,豬油勁正

蟹勁多膏,好好味呀

阿媽鍾意忌廉溝鮮奶,飲左成三罐,係咁話好好飲喎。阿爸就多元化地攻擊不同味道的韓式飲料,試左菠蘿味,桃味,蘆薈等。自己就飲左烏龍茶同解茶,無糖較啱我。
食完海鮮同肉,店員就會過黎整粥啦,加入稀飯,蔥,鹹菜粒,蛋等,搞下搞下,一鍋綿滑靚粥就出爐啦,真係唔講得笑,極鮮甜,食到勁濃蟹味,雖然好飽都忍唔住食左兩碗,太太太好味了

甜品係另一個胃
點都要食返個喜愛的甜甜圈,仲有朱古力漿流心㗎。
同埋榴槤雪條
其他甜品仲有蛋糕仔,軟雪糕機,多款口味雪條等,最衰太飽啦,個韓國雪條都想食吖。

宵夜時段超抵食,諗起又想黎食啦
2018-08-23
$200 (Dinner)