2021-07-03 895 views
🔹Mussels $170😋😋😋😋原本以為係小青口,點知係大青口😳青口煮得剛剛好熟,perfecto💯用左一個番茄白酒做個汁,好惹味😋用麵包沾醬食都好正😝 可惜個麵包太平凡,無口感無味道可言,有d似海綿,純用黎吸汁😂🔹Penne alla Vodka $150😋😋😋😋😋好耐無出#感動出品 呢個堅好食😭呢個pasta只用3樣野做個醬,番茄醬、cream、vodka👍🏻 但係出乎意料地好味🤩意粉煮到al dente💯 茄味超濃郁,唔會太酸,因為落左cream平衡左酸味亦更香滑👍🏻醬汁稠度剛剛好,掛汁得黎又唔會膩🤤上年睇一個YouTuber教煮呢個意粉,本身覺得興趣不大,覺得只係普通無餸的茄汁意粉🤷🏻‍♀️直至一次係另一餐廳食過後,愛上了❤️而今次呢間餐廳煮得好食好多🥰雖然好簡單無配料但真係無敵好食,未試過唔會明😌 好似話係因為vodka高濃度酒精激活左番茄的濃郁香氣,大家真係要試下😝🔹Mixed Seafood Risotto $195米粒煮得好perfecto💯 我覺得呢度個廚拿捏時間好準確,呢個飯都煮到好al dente (可能唔適合咁形容😂),好有咬口又唔會係似食生米有胃痛感覺🤣味道都好

🔹Mussels $170
😋😋😋😋
原本以為係小青口,點知係大青口😳
青口煮得剛剛好熟,perfecto💯
用左一個番茄白酒做個汁,好惹味😋

Mussels

🔹Penne alla Vodka $150
😋😋😋😋😋
好耐無出#感動出品 呢個堅好食😭
醬汁稠度剛剛好,掛汁得黎又唔會膩🤤
直至一次係另一餐廳食過後,愛上了❤️
而今次呢間餐廳煮得好食好多🥰

Penne  alla  Vodka

🔹Mixed Seafood Risotto $195
味道都好好,亦都係番茄做基調,話說呢個同Vodka果個一齊食,即刻食得出個vodka真係提升個茄味去另一層次🤨
講返呢個飯😆 海鮮好新鮮,無任何沙,調味亦適中😊

Mixed  Seafood  Risotto

Happy Hour點左一杯house white, 一杯Prosecco🥂 ($50/杯)

有機會會再黎❤️

味道😋😋😋😋😋